به گزارش شهرآرانیوز، بخشهای مراقبت ویژه در مراکز درمانی کودکان، یکی پس از دیگری در حال پرشدن است و خانوادهها در صفهای طولانی برای خالیشدن تخت بستری چشمانتظارند.
کودکان نه تحمل نگهداشتن ماسک را دارند و نه طاقت چند ساعت زیر سرم ماندن. جانبهلب میشوند تا جواب آزمایشات بیاید.
بخش پذیرش و اورژانس بیمارستان دکتر شیخ و بیمارستان اکبر پُر شده از کودکانی که در آغوش پدرومادرهایشان منتظر نوبت و خالیشدن تخت برای بستریاند؛ کودکانی که با علائم تب و تشنج راهی بیمارستان میشوند، اما ظرفیت تختهای بیمارستان پر شده است.
برای ورود به بخش پذیرش بیمارستان دکتر شیخ باید از میان جمعیت زیادی گذشت. سالن پذیرش پُر از کودکانی است که بیحال و با چشمهای ترسخورده، در آغوش مادر کز کردهاند؛ اغلب رنگپریدهاند. به گفته مدیر بیمارستان دکتر شیخ، آمار روزانه پذیرش کودکان چندبرابر شده ولی تختها محدود است و ما بیش از ظرفیت بیمارستان، پذیرش میکنیم تا بیماری با حال بد، از بیمارستان خارج نشود.
«روند صعودی شیوع آنفلوانزا در بین کودکان در حال افزایش است»؛ این جملهای است که امروز مدیر بیمارستان دکتر شیخ در گفتوگو با شهرآرانیوز دربارهاش هشدار میدهد و میگوید: تختهای بیمارستان بیش از ظرفیت، پر شده است.
آنفلوانزا یک بیماری ویروسیتنفسی است که بیشتر با علائمی مثل تب، سرفه، گلودرد و بدندرد شدید همراه است. این بیماری بهسرعت بین افراد پخش میشود و به خصوص در فصلهای سرد سال بیشتر شیوع پیدا میکند.
البته آلودگی هوای مشهد در سه روز متمادی، شیوع این بیماری ویروسی را مخصوصاً در بین افراد آسیبپذیر مانند کودکان بیشتر کرده است.
ما هرساله با ورود به فصل سرد زمستان، شاهد روند صعودی شیوع این بیماری هستیم، اما مسئله اینجاست که آیا امکانات و زیرساختهای بهداشت و درمان نظیر تخت بیمارستانی، جوابگوی این حجم بالای بیماران در مشهد هست؟
گزارشات مردمی و پیامکهای رسیده از شهروندان به شهرآرانیوز هم، شیوع این بیماری تنفسی بین کودکان را تأیید میکند.
خانم موسوی یکی از شهروندانی است که با ارسال پیامکی به شهرآرانیوز، با گلایه از وضعیت بهداشتی بیمارستانها میگوید: دخترم مبتلا به آنفلوانزا شده و سه روز تب بالای ۴۰ درجه داشته است و حتماً نیاز به بستریشدن و مراقبت پزشک دارد.
وی ادامه میدهد: ولی وقتی به بیمارستان دکتر شیخ مراجعه کردیم، تختی برای پذیرش نداشتند. در چنین شرایطی باید فرزندم را کجا بستری کنم؟
یکی دیگر از شهروندان در همین خصوص نوشته است: نامه بستری از دکتر برای پسرم داشتم، ولی وقتی به بیمارستان مراجعه کردم، پذیرش گفت «تخت خالی نداریم»؛ لذا مجبور شدیم سرم فرزندم را روی صندلی در کنار سالن یکی از بخشهای بیمارستان به او تزریق کنیم.
وی بیان میکند: چرا مشهد که شهری زائرپذیر است، امکانات پزشکی محدودی دارد؟ آیا وجود تجهیزات پزشکی، پرستار، پزشک و حتی تخت بیمارستان در مشهد باید همانند شهرهای کمجمعیت کشور باشد؟
وی اظهار میکند: با فروکشکردن کرونا، میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی بهشدت کاهش یافته و آلودگی هوا و بازگشایی مدارس، سرعت ابتلا به آنفلوانزا را در بین کودکان افزایش داده است.
مدیر بیمارستان دکتر شیخ در گفتوگو با شهرآرانیوز، در خصوص شیوع بیماری آنفلوانزا در بین کودکان میگوید: با افزایش آلودگی هوا و بازگشایی مدارس، بیماریهای تنفسی در بین اطفال شایع شده است.
وی با بیان اینکه آمار مراجعان سرپایی و بستری افزایش یافته است، بیان میکند: آمار بیماران بستری در آیسییو افزایش یافته و بیمارستان بیش از ظرفیت، در حال پذیرش است.
یاسر سلحشور با بیان اینکه تختهای محدود بیمارستان جوابگوی حجم بالای بیماران نیست، بیان میکند: روزانه هزار بیمار سرپایی به بیمارستان دکتر شیخ مراجعه میکنند و روزانه ۸۰ بیمار بستری میشوند.
وی میگوید: بیمارستان حدود ۸۰ تخت بیمارستانی دارد که این تعداد شامل تختهای اتاق عمل هم میشود.
مدیر بیمارستان دکتر شیخ میگوید: ضریب ظرفیت پذیرش بیمارستان در حالت عادی، ۸۰ درصد اشغال است؛ درحالیکه ما الان بیش از ۱۰۰ درصد ظرفیت، پذیرش بیمار داریم.
سلحشور بیان میکند: به خانوادهها توصیه میشود علاوه بر شستوشوی مرتب دستها، حتماً ماسک برای کودکان استفاده کنند تا از انتشار بیشتر این ویروس جلوگیری شود.
وی ادامه میدهد: از مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها بهجد پرهیز شود؛ زیرا این اقدام میتواند عواقب خطرناکی برای کودک داشته باشد و باعث مقاومت بدن او میشود.
در همین زمینه و درباره آمار ابتلا به آنفلوانزا، با رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز به گفتوگو پرداختیم. دکتر زهرا نهبندانی در گفتوگو با شهرآرانیوز، اظهار میکند: ۱۹ درصد نمونه آنفلوانزا بیماران بستری در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی، مثبت است.
وی با اشاره به سیر صعودی شیوع آنفلوانزا در مشهد، بیان میکند: از هفته گذشته تاکنون، نتیجه آزمایش بستریشدگان و افراد سرپایی مشکوک به کرونا در بیمارستانها مثبت اعلام شده که این رقم نسبت به هفته قبلش، رشد ۵ درصدی داشته است.
رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد میگوید: آمار کرونا نسبت به ماه گذشته، ثابت بوده است؛ به این معنا که افزایش یا کاهشی را نداشتیم.